Het nieuwe jaar staat al bijna voor de deur, dus het wordt tijd voor de woontrends van 2019. Wij zijn al druk bezig om onze showroom 2019 proof te maken. Wat kunnen we verwachten? Wij zetten alles even op een rijtje. Welke zou je zelf toepassen in je interieur?

 

 

Ronde vormen

Rechthoekige vormen zien we steeds meer verdwijnen thuis. Het ronde neemt plaats in het interieur. Deze trend is niet zo moeilijk, als het maar rond is! Een ronde eetkamertafel, ronde spiegels, ronde salontafels…. noem het maar op! Zitten aan een ronde tafel maakt het tafelen al een stuk leuker, je maakt direct meer contact met iedereen. Doordat iedereen elkaar aankijkt ontstaat er een magische sfeer. Combineer een rond of ovaal blad met een verjongde rand om een ‘eye catcher’ thuis te creëren.

Ronde eettafel kopen? De woontrends van 2019
Nummer 2

Spiced Honey

Volgens Flexa de kleur voor 2019! Deze kleur past in ieders interieur en geeft warmte en energie. Ook valt deze te combineren met de andere woontrends en kleuren. Combineer deze kleur met wit en grijs tinten en je creëert een levendig effect waarin je graag wilt komen.

Spiced Honey

Terug naar de natuur

Natuurlijke kleuren en producten geven een oase van rust. Veel mensen zijn vaak erg gespannen, geef daarom je interieur de kans om voor de innerlijke rust te zorgen. Geef je energielevel een boost! Creëer een natuurlijk interieur door een Scandinavische stijl aan te houden met veel wit  of maak je basis bos groen of hemels blauw. Combineer een mooie ovale eiken eettafel met een matte afwerking in een interieur met witte basis.

Woontrend 3 wonen met een interieur met witte basis en een Scandinavische stijl
Woontrend nummer 4 kleur op kleur

Terugkomende kleurtinten

Wat voor kleur je ook kiest, of het nu geel, roze, roestbruin of juist donkergroen is, deze trend is om de kleur volledig in je interieur op te laten gaan. Kies een kleurenpalet in delfde kleurgroep, zo past alles goed bij elkaar. Kleuren zoals Spiced Honey gaan we veel zien in 2019, pasteltinten zoals oud roze, warm grijs, okergeel, donkerbruin en donkergroen worden ook hardlopers.

Woontrend nummer 5 staal blijft

Industrieel blijft

Wat we nog steeds veel verwachten in 2019 zijn industriële tafels, kasten en bankjes. Industriële onderstellen komen nog steeds terug alleen dan met wat subtielere kleuren. Afwerkingen zoals wit, brons, warm grijs en goud komen meer terug dan het diepe zwart of antraciet. Blank staal gecombineerd met de Eikentafelfabriek kleur ‘Mud Light’ geeft een natuurlijke sfeer en past vrijwel in ieder interieur. Sidetables, dressoirs gecombineerd met blank staal of matte afwerkingen gaan we veel terug zien. Ook de bekende stalen deuren komen meer dan ooit!